180323
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
46
120
657
176848
657
4029
180323

Your IP: 3.234.214.113
2019-12-06 11:31

   nyfritskrabet

 

 

 

EN JYDE PÅ FYN.

Jo, den er god nok, jeg er en ægte jyde, fra det man kalder smilets by - nemlig Århus!!! Jeg har boet her i Nyborg siden 1971 og kom egentlig herover for at arbejde som annoncekonsulent for Dagbladet Aktuelt, som så bare lukkede redaktionen 6 måneder efter. Jeg blev hængende i Nyborg og er gift med Birte som har Danseinstitut Birte her i Nyborg. Vi har en datter, Lonni, som er 34 år og er gift med Jesper Helleskov og de har en søn som hedder Frederik.

ARBEJDSLIV

Jeg er uddannet typograf, og har som sådan arbejdet på aviser. Efter mine 2 gange 5 år på Lokal Avisen kom jeg til at arbejde på Hotel Nyborg Strand som lokalemester, hvor jeg startede den 29. januar 1997 og fik lov at beholde jobbet i næsten 17 år. Den 1. maj 2014 gik je på pension, tvungen, for det skal man, når man er ansat på Hotel Nyborg Strand! Det var et afvekslende job, hvor man kom i kontakt med mange mennesker, både prominente og ganske almindelige. Et job som, mener jeg, kræver et højt serviceniveau da den enkelte gæst jo forventer at man er til for dem og ikke andre. Det er et job som til tider kræver tålmodighed og kan være ret krævende rent fysisk.

FRITIDEN

Lige siden mit 15. år har jeg været beskæftiget som fodboldtræner, og har bl.a. haft fornøjelsen af at være John Stampes, tidl. AGF, første træner da han startede som 4-årig. Han er jo, desværre ikke blandt os mere, da han døde af en kræftsygdom i en alder af 35 år. Sammen med trænerjobbet har jeg været aktiv både i Århus og her i Nyborg. I Århus nåede jeg at spille 40 Jyllandsseriekampe og her i Nyborg blev det til kampe på divisionsholdet, jeg husker ikke hvor mange, men jeg var desværre med til at rykke ned fra 3. division. Som seniortræner har jeg været i forskellige klubber her på Fyn, nemlig Ørbæk, Avnslev, HOGG, FC Nyborg, Hillerslev KR70 og sidst i Vindinge. Jeg har haft glæden ved at rykke op med HOGG (2 gange) FC Nyborg og KR70. Alt i alt har jeg haft mange gode år som træner og aktiv i dansk fodbold og lært en utrolig masse dejlige personer at kende, hvilket jeg er meget taknemlig over.

JULEMANDEN

Gennem de sidste 27 år har jeg haft den store glæde at "arbejde" som julemand og det har givet mig en utrolig megen glæde, at se de mange glade børneansigter, når julemanden pludselig dukker op. Dette eventyr, startede ved en tilfældighed, nemlig da vi på Birtes danseskole havde en julemand, som vi ikke var helt tilfredse med. Og her var det jeg kom til at sige til Birte: "Det gør jeg selv næste år". Bordet fangede, da vi nærmede os juletræsfesten, for jeg havde jo lovet det og det gik da vist også meget godt. Den glæde jeg så, gav mig blod på tanden og lyst til mere som julemand. Det har så siden hen udviklet sig sådan, at jeg blandt andet har været Nyborg By's julemand i nogle år. Herefter begyndte jeg at tage rundt til foreninger, firmaer og institutioner. Jeg har været julemand på Strandvænget, for de voksne beboere hvor det var lidt specielt, men en utrolig glæde og man var helt opstemt, da man gik derfra. Jeg har gennem flere år haft lyst til at melde mig ind i Dansk Julemandslaug, men har bare ikke fået det gjort, før sidste år. Jeg har nogle gange været med på bakken, i juli måned, hvor den store verdenskongres for julemænd finder sted. Det kan være meget varmt! Men det var også nogle dage, hvor jeg endnu mere har fortrudt at jeg ikke meldte mig ind tidligere, men sådan er det jo. Jeg har dog 10 års jubilæum som medlem her i år. Jeg sidder nu i bestyrelsen for Dansk Julemands Laug og har ansvaret for vort medlemsblad, samt vores hjemmeside og andre tryksager. Jeg har flere gange været en aktiv del af åbningen af Tønder Juleby, hvilket er en hyggelig oplevelse, hver gang.
Du kan se billeder og meget andet på min anden hjemmeside, nemlig www.nyborgnissen.dk

 15 cm